Pääsivu Tutkimukset ja Hyvinvointi

Tervetuloa monipuoliseen ja kaikenkattavaan blogiimme

Pureudumme blogissamme moniin tärkeisiin ja yhteiskuntaa puhuttaviin asioihin, muun muassa työhyvinvointiin ja sen edistämiseen, hyvään sisäilmaan ja sen merkitykseen kotona ja työpaikoilla. Puhumme myös laboratorioista ja niiden suorittamista, sekä yksittäistä ihmistä että koko yhteiskuntaa palvelevista tutkimuksista. Esimerkkinä voimme ottaa betonin, jonka nimen useimmat tuntevat, mutta minkälainen se on materiaalina? Tutkimuslaboratoriot tutkivat koko betonin elinkaarta alusta loppuun sekä sen tärkeimpiä ominaisuuksia. Mitä nuo mainiot ominaisuudet oikein ovat, tutustu niihin paremmin blogissamme. Pureudumme myös asbestiin, jonka käyttöä ei nykyään suositella oikeastaan missään päin globaalia maailmaa. Mikä tekee asbestista niin haitallisen ihmisten silmissä ja miksi se ei enää palvele suosittuna rakennusmateriaalina niin kuin ennen? Asiaan selvyyden saat blogistamme.

Suomessa järjestetään vuosittain hyvinvointitutkimuksia monilla työpaikoilla toimialasta riippumatta. Mitä hyvinvointitutkimukset oikein kertovat, ja mitkä ovat ne asiat jotka ratkaisevat yksittäisen työyhteisön hyvinvoinnin? Hyvinvoiva työyhteisö- ja työntekijä ovat ponnistelujen arvoisia asioita, joista jokainen työyhteisöön kuuluva tulee hyötymään. Miten tehokas, lojaali ja hyvinvoiva työyhteisö rakennetaan? Lue lisää asiasta, monesta eri näkökulmasta katsovasta blogistamme.

Orgaaninen analytiikka ja luonnon hyvinvointi

Tutustumme blogissamme myös orgaanisen analytiikan tutkimuksiin, mitä ne oikein ovat? Tiesitkö, että orgaaniset yhdisteet saattavat pahimmillaan haitata luonnon ekosysteemiä, siihen kuuluvine ihmisineen ja eläimineen? Mitä tutkimuslaboratoriot Suomessa voivat tehdä mahdollisten ongelmien varalta ja miksi orgaaninen analytiikka on vuosi vuodelta aina suositumpaa? Lue ja tutustu asiaan blogissamme.

Tutustumme myös todella tärkeään ja koko ihmiskuntaa läheisesti koskettavaan asiaan, eli vesien suojeluun. Vesien suojelu on muun luonnon ja ilmaston suojelun lisäksi todella tärkeä asia, jonka eteen on mahdollista ja erittäin tarpeellista tehdä jotakin. Vesien hyvinvointia, kuten pohja-, pinta- ja jätevesien päästöjä on aina tutkittu ja tullaan tutkimaan lähivuosina yhtä tarkemmin. Käytännössä kaikki haitalliset epäpuhtaudet ja päästöt halutaan saada pois luonnon omista vesistöistä. Vettä tullaan aina tarvitsemaan sekä hyöty- että huvimielessä, kuten juomiseen tai uimiseen ja maatalouteen. Ihmiskunnan yhteinen tavoite on suojella kaikkea sitä tärkeää, jonka toimintaa tutkimuslaboratoriot näytteiden avulla tutkivat.