Tervetuloa hyvinvointia ja terveyttä tukevaan blogiin

Tervetuloa työhyvinvoinnista, tutkimustlaboratorioista ja tutkimusmenetelmistä kertovaan blogiin.

Pysähdymme blogissa hyvin merkittävän ja runsaasti mielenkiintoa herättävän ongelman ääreen. Kysymyksessä on työhyvinvointi, joka kuuluu jokaiselle työyhteisön jäsenelle hänen asemastaan riippumatta. Käytännössä sekä työntekijä, työnantaja, esimies ja luottamusmies voivat kaikki puhaltaa aina työyhteisössä yhteiseen hiileen. Luottamuksen, onnistumisen ja parhaan työilmapiirin saamiseksi on aina tärkeää ponnistella. Miten asiassa voidaan onnistua? Lue lisää blogistamme.

Sisäilmaongelmat ovat tuttuja sekä yrityksissä että joskus jopa kotona. Sisäilmaa heikentäviin asioihin liittyy paljon erilaisia seikkoja, kuten esimerkiksi huonontuneen sisäilman syyn selvittäminen ja ratkaiseminen asiantuntijan avulla. Työyhteisöön kuuluvat henkilöt voivat yleisesti oirehtia huonon sisäilman seurauksena, ja tämän pitäisi aina olla ensimmäinen varoitussignaali siitä, että jotain parantavia toimia on tehtävä nyt heti eikä vain myöhemmin. Nopean reagoinnin avulla esimerkiksi työpaikan kiinteistön ongelmat eivät pääse enää laajenemaan, vaan niihin voidaan puuttua ajoissa. Työpaikoilla ja kotona näytteitä voidaan ottaa sekä pinta-, ilma- että materiaalinäytteiden avulla. Miten kyseiset näytteet eroavat toisistaan ja ovatko ne kaikki yhtä luotettavia? Tutustu asiaan blogissamme.

Luomme kriittisiä silmäyksiä myös monien kiinteistöjen kuuluisiin ongelmatekijöihin, kuten asbestin käyttöön. Asbestia on Suomessa käytetty runsaasti monissa kiinteistöissä, sillä materiaalina asbesti on ollut hyvin monikäyttöistä ja edullista. Mitä asbesti oikein on, ja miksi kyseinen aine kiellettiin kokonaan vuonna 1993? Lue lisää asbestin käyttöön liittyvistä vaaroista blogistamme.

Lue blogistamme myös laboratorioiden suorittamista orgaanisen kemian analytiikan tutkimuksista, tai betonista, joka on erittäin yleinen suomalaisena rakennusmateriaalina. Mitä tarkoittavat mielenkiintoinen ja monipuolinen alkuaineanalytiikka tai tehokas kylmähöyrytekniikka? Entä miten monia erilaisia haitallisia aineita tutkitaan pohja-, pinta- ja jätevesissä? Kaikkiin edellä mainittuihin kysymyksiin löydät vastauksen monipuolisesta blogistamme.